Därför är bra vinterdäck viktiga

Att ha bra vinterdäck är en förutsättning för att kunna köra säkert på vinterväglag. Kontrollera alltid vinterdäcken innan du sätter på dem. Var extra noggrann med däcken när du åker till fjällen.

Vinterväglag är många gånger inte att leka med. För att klara av att köra på halkiga vägar och inte råka ut för en olycka är vinterdäcken avgörande. Det är väldigt viktigt att alltid ha tillförlitliga vinterdäck på bilen. Om du är i behov av att köpa nya vinterdäck ska du kolla in Däck365 som har dubbade vinterdäck och dubbfria vinterdäck men även fälgar. Det är väldigt smidigt att köpa vinterdäck därifrån. De säljer enbart noggrant utvalda vinterdäck.

Bästa däcken är dem som passar din körning

Från 1 december är det lag på att bilen du kör ska ha vinterdäck. Det är viktigt att vinterdäcken har ett mönsterdjup på minst tre millimeter. Däcken ska även vara speciellt framtagna för att köra på vinterväglag. Det finns ett stort urval av vinterdäck. Det viktiga är att hitta rätt däcktyp som passar din bil i vinterkörning. Vilka däck som är bäst varierar därför. Generellt passar dubbade däck bättre på is än dubbfria däck. Dubbfria däck är fördelaktigt om du bor på ett ställa där vägen är bar emellanåt på vintern. Tänk på att du inte får ha både dubbade vinterdäck och odubbade på samma fordon. Om du kör med släpvagn finns det också regler kring vilka däck bilen och släpvagnen ska ha.

I fjällen kan väglaget variera

När du ska upp till fjällen är det viktigt att du kontrollerar dina vinterdäck. Om du ska åka till fjällen senare under hösten eller på våren är det extra viktigt att hålla koll på om det är vinterväglag dit du ska åka. Det kan var barmark där du bor och ett helt annat väglag dit du kommer. Definitionen av vinterväglag är att det finns is, snö, snömodd eller frost på hela eller delar av vägen.

Kör in dubbade vinterdäck

När du köper nya dubbdäck är det bra att dessa körs in. Det gör du genom att hålla en jämn hastighet och sedan både bromsa och accelerera lugnt. Detta gör att dubbarna stabiliserar sig i hålen. Det bästa vinterdäcken ska du alltid sätt bak.