Vad är snowboarding?

Vad är snowboard för något?

Snowboarding liknar surfing eller skateboard men utförs på snö. För att kunna åka snowboard behöver du en bräda, bindningar och boots. Här nedan skriver vi om alla delar som du behöver när du ska köpa en snowboard och vad du ska tänka på.

Vad är snowboarding? Snowboarding är en vintersport där du åker utför i en skidbacke på en bräda som liknar en slalomskida men som är mycket bredare. Att köpa din första snowboard kan kännas komplicerat eftersom det finns många produkter att välja mellan men för att göra valet enklare finns det några saker som du ska tänka på.

Välj bräda

Du ska börja med att välja en bräda. Det finns brädor för nybörjare till mer avancerade åkare. När du väljer din snowboard bör du tänka på brädans form och vilken böjningsprofil den har. Formen i kombination med böjningsprofilen ger snowboarden dess personlighet och avgör i vilken terräng brädan fungerar som bäst.

Välj bindningar

När du har valt vilken bräda du vill ha ska du välja bindningar. När du väljer bindningar ska du ha flex och justerbarhet i åtanke. Det är av största vikt att bindningen kompletterar snowboardens flex. När du väl har hittat en bra bindning går den att montera på ett flertal sätt på brädan. Det bästa är att testa dig fram vad som du tycker känns bäst. Du kan finjustera allt eftersom.

Välj bekväma boots

När du ska välja boots till din snowboard ska du verkligen prioritera komfort och värme, det kommer du ha glädje av riktigt kalla dagar. Det spelar ingen roll om solen skiner och det är bra snö om det inte är bekvämt för dina fötter. För en nybörjare kan det vara bra att börja med boots som är lite mjukare. Det finns också olika snörningar, välj en som du tror passar dig. Det finns boots som är speciellt anpassade för kvinnor.
Nu är du redo för backen! Men var försiktig, det är vanligt med skador.