Därför ska du skaffa ett reseintyg inför skidresan

När vintern är på ingång är det dags att börja förbereda för en härlig skidsemester. Sveriges fjäll erbjuder riktigt fin skidåkning som du enkelt kan ta dig till. Oavsett var i Sverige du befinner dig och vilken skidort du vill besöka finns alltid ett snabbt och enkelt sätt att ta sig dit.

Just skidsemestrar är att föredra nu i coronatider eftersom det mesta sker utomhus i den friska luften. Då blir smittspridningen mindre och du kan enklare undvika folkmassor där smittrisken är stor. Så länge du själv ser till att hålla avstånd från andra minskar du risken att bli smittad avsevärt.

Planera inför resan

Det är viktigt att du planerar och förbereder inför din resa i förväg för att se till att den blir så bra och smidig som möjligt. Gör det enkelt för dig och beställ ditt reseintyg i god tid så att du hinner få ditt resultat innan du ger dig av. Det är bra att ha ett reseintyg när du ska bo på hotell eller göra olika aktiviteter under resans gång. Men även för ditt eget samvete så att du med säkerhet vet att du inte bär på smittan innan avresa. Håll alltid koll på Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19 för att se till att du håller dig till vad de sagt bör göras. Du bör alltid se till att sköta din hygien genom att tvätta händerna ofta och använda handsprit under tiden och efter att du vistats ute bland folk.

Att tänka på inför resan

Inför din resa måste du se till att du packar rätt och enbart tar med det viktigaste så du slipper släpa på en tung väska i onödan. Det är lätt hänt att du packar ner helt onödiga saker för att du försöker tänka ut alla möjliga scenarion som kan hända, trots att det sällan blir så. Packa enbart sånt du brukar ha användning för och sånt som du verkligen behöver och lämna resten hemma. För att även spara pengar under din resa bör du göra lite research när du ska välja vilken skidort du vill besöka. Kolla upp priset på liftkort just dit du vill åka för att undvika överraskande höga kostnader. Då kan du spendera de pengarna på en kväll på restaurang eller kanske på en dagstur med hundspann. Det är helt och hållet upp till dig.